Bouw aan je eigen geluk, durf te ontplooien

Bouw aan je eigen geluk, durf te ontplooien

Het ontplooien en optimaal benutten van je talenten maakt je een gelukkig mens. Door een succesvolle ontplooiing bouw je als het ware aan je eigen geluk. Ik geloof dan ook in het unieke ontplooiingspotentieel van de mens, met als doel de gelukkige mens-medewerker en succesvolle organisaties, door met lef innovatieve ontplooiing in co-creatie mogelijk te maken.

Vanuit dat gedachtegoed ben ik zo’n 16 jaar geleden naar de KvK gegaan om me als ondernemer in te schrijven. De start van de bouw aan mijn eigen bedrijf was begonnen. De heipalen waren de grond in geslagen en het huis kon worden gemetseld. Ik heb duizenden kopjes koffie gedronken, netwerkbijeenkomsten bezocht, mooie en bijzondere mensen leren kennen en voor honderden opdrachtgevers mogen werken. Ik voel me oprecht een bevoorrecht mens dat, hoe gek het ook klinkt, in mijn succesvolle bedrijf niet altijd even gelukkig was….

Het bouwen van geluk is voor mij vergelijkbaar met toparchitectuur. Net als de mooiste architectonische bouwwerken van de wereld, bestaat mijn werk altijd uit een uniek ontwerp, een stevig fundament en een professionele uitvoering. Bouwstenen zoals inzicht, creativiteit, talenten en intrinsieke motivatie zijn van cruciaal belang bij de ontplooiing van de mensen en organisaties waar ik met mijn team voor mag werken. Je begrijpt het al… het bouwen van mijn eigen geluk en ontplooiing werkt hetzelfde.

Het was dus tijd voor een nieuwe stap, om verder te komen in mijn ontplooiing en de doorontwikkeling van InnerVida. Het is dan ook een spannende stap om één van mijn medewerkers, OntplooiingsArchitect Arjan uit de Bosch, de materialen aan te reiken om verder met mij en ons team InnerVida naar de next level te tillen. Een partner om samen het architectonische bouwwerk InnerVida OntplooiingsArchitecten verder mee uit te bouwen en vorm te geven.

Bij een nieuwe ontwikkeling in samenwerking hoort een upgrade van onze website, een nieuwe brochure, nieuwe trainingen en initiatieven.
Je hoort het al, één en al ontplooiing: bouwend aan mijzelf, mijn bedrijf en – door  gebruik te maken van mijn talenten – dus ook aan mijn eigen geluk.

Ik wens jou dan ook veel warmte toe met de feestdagen en voor 2017 een jaar vol geluk waarin je je mag en kan ontplooien.

Tatiana van Rijswijk-Koot
Founding Mother InnerVida, auteur van het Ontplooiingsspel .


Over de kracht van samenwerking

InnerVida OntplooiingsArchitecten en Hogeschool Rotterdam gaan de krachten bundelen!

InnerVida OntplooiingsArchitecten en Hogeschool Rotterdam geloven in de kracht van samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Een cross-over samenwerking met als uitgangspunten het benutten van het sociaal kapitaal en elkaars kennis, kunde en ervaring. 1 plus 1 wordt dan vanzelf 3. Ondernemende competenties implementeren in het onderwijs en kennis doorgeven aan ondernemers. Zo wordt de ondernemende geest binnen het onderwijs meer gestimuleerd en het bedrijfsleven betrokken in de in te zetten innovatieve koers voor toekomstig onderwijs.

Wij zijn er dan ook trots op dat we als InnerVida OntplooiingsArchitecten deze unieke samenwerking met Hogeschool Rotterdam zijn aangegaan.

Hoe vertaalt dit zich nu in de praktijk voor jou en je organisatie? Samen met de hogeschool kunnen we de ontplooiingstrajecten en trainingen toetsen aan diverse opleidingen binnen de hogeschool. Zo kan het zomaar zijn dat medewerkers binnen de organisatie na een incompany ontplooiingstraject een Hbo-diploma op zak hebben. Human capital stijgt in waarde, tevreden medewerkers met een diploma op zak en het geleerde kan direct in de praktijk ingezet worden. Een mooie samenwerking met direct resultaat!

Wil je hier nu meer over weten en ben je ook op zoek naar de unieke kracht van samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven? Bel met Tatiana van Rijswijk, zij weet hier alles van.


11ecf34b-822f-4fd9-9500-ce6f22d5c51c.png

Save the date

Laat je inspireren tijdens MEDexperience 2017!

6 april 2017 vindt de derde editie van MEDexperience plaats. Hét inspiratiedok door en voor zorgprofessionals.

In het veranderende zorglandschap is het niet altijd makkelijk om het geluk als zorgprofessional te ervaren en uit te dragen. Daarom staat MEDexperience 2017 volledig in het teken van het geluk van de zorgprofessional van vandaag. Van het rendement van geluk naar geluk(t) in de zorg.

Eén van onze inspirators is prof. Dr. Ruut Veenhoven: Emeritus hoogleraar sociale condities voor menselijk geluk aan de Erasmus Universiteit, Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO). Ruut neemt ons, naast andere boeiende sprekers, mee in de wereld van onderzoek naar geluk: wat levert het ons als mensen op als wij gelukkig zijn?

Ben je zorgprofessional in hart en ziel? Schrijf je dan hier in en laat je inspireren!

Of neem een kijkje op www.medexperience.nl voor het volledige programma.


Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Tatiana van Rijswijk van InnerVida OntplooiingsArchitecten en Robbert van Atten van Van Atten Boekhandel geloven in de kracht van het sociaal kapitaal. Daarom hebben beide lokale ondernemers uit Lansingerland de handen ineen geslagen.

Het Ontplooiingsspel is nu ook verkrijgbaar bij Boekhandel Van Atten! Het spel is te koop via de website www.vanattenboek.nl en in de winkel van Boekhandel Van Atten.

Wellicht ben je nog op zoek naar een kerstcadeau… Of is één van je voornemens voor 2017 om meer bewustwording te creëren en je succesvol te ontplooien. Dan is Het Ontplooiingsspel een ideaal kerstcadeau, zowel voor jezelf als voor anderen.
Vandaag besteld? Dan komen wij morgen je bestelling persoonlijk afleveren!

Samen kom je verder… ook in 2017. Een uniek event vindt plaats in februari van dit jaar in Boekhandel Van Atten: de Ontplooiingsworkshop op locatie! Houd onze website in de gaten voor datum en tijd.


5859488c-aea0-476c-8943-a201b0c9782d.jpg

The Circle Way 2017… mis het niet! 

Wegens het succes van afgelopen jaar, is er ook in 2017 een mogelijkheid om deel te nemen aan The Circle Way! Deze exclusieve opleiding van InnerVida vindt plaats van 8 t/m 10 juni op een inspirerende locatie in Nederland.

The Circle Way is een unieke dialoog- en vergadertechniek die uit gaat van de kracht en de collectiviteit van de groep en het persoonlijk leiderschap van ieder individu. Leer onder onze deskundige begeleiding hoe keuzes daadkrachtiger en sneller worden genomen en hoe specifieke vraagstukken gemakkelijker en praktischer worden opgelost.

‘‘ Het samenzijn in de cirkel heeft me enorm veel geleerd over mijzelf: wie ik ben, wat ik kan geven en dat ik de kracht van het vertragen enorm kan benutten om dienstbaar te zijn. ’’

Een nieuwe manier om je professionele en persoonlijke leven te verrijken.

‘‘ De kracht van verbinding en samenwerking. Echt stil worden en luisteren naar anderen waardoor ik ook echt stil word en luister naar mezelf en daar inzichten uit haal. ’’

Nieuwsgierig? Schrijf je in en ervaar het effect van de cirkel!

Ga voor meer informatie naar www.innervida.nl/the-circle-way.
Of schrijf je in via info@innervida.nl of 010-8466404.

Scroll to top