Bus 23 – Samenwerken door te delen.

Bus 23 – Samenwerken door te delen.

Heb je dat ook wel eens? Dat je op de meest onverwachte momenten inzicht krijgt? Iets wat je al weet maar op het moment dat je het ook in de praktijk ervaart, het dan toch zoveel duidelijker wordt?

Ik bedoel dan dat we eigenlijk al weten dat je beter kunt samenwerken en dat het ook leuker wordt als je samenwerkt. Ik ervoer dat op een zeer ongebruikelijk moment en op een zeer ongebruikelijke locatie: op de terugreis van een vakantie in het laatste stukje naar huis in de bus.

Ik had genoten van een week in de zon; daar was ik echt wel aan toe, even niks. Maar ja, na een week roept het werk weer. De reis ging voorspoedig, geen vertragingen in de reis, de trein sloot mooi aan op de vlucht en het laatste stukje was per bus. Alleen was het die dag 32 graden en ik zag een bus aan komen vol met verhitte strandgasten die richting zee wilde. Ik heb me er met mijn koffers bij gepropt, geen pretje kan ik zeggen. Na 2 haltes, waarbij nóg meer mensen instapte, zag ik een dilemma verschijnen: hoe kom ik straks met koffers en al een overvolle bus met mensen uit waarbij ik ook nog moet uitchecken met mijn OV-chipkaart?

Ik had nog 3 haltes te gaan, dus vroeg ik alvast aan de meneer met kinderwagen voor de deur of ik er straks langs mocht en dat ik hem dan hielp de kinderwagen eruit en erin te zetten. En aan een mevrouw vroeg ik: wilt u voor mij uitchecken zo meteen? De mensen om mij heen zagen ook mijn probleem en gingen vanuit zichzelf al manoeuvreren om mij straks langs te laten. Ook mijn OV-chip kaart werd handig via verschillende handen richting uitcheck apparaat en weer terug geholpen.

‘O’, zei ik, ‘dat gaat soepel, dank jullie wel! Grappig he, we zijn aan het samenwerken’. En de mensen rondom mij grinnikte en knikte bevestigend. Bij het uitstappen werd ik aan alle kanten geholpen en werd ook de kinderwagen met vereende krachten weer teruggeplaatst in de bus. En mensen maakten een praatje met elkaar over de overvolle bus en het strand.

Door Arjan uit de Bosch.

 

 

 

Scroll to top