Cursus verandermanagement

  • Word je eigen verandermanager
  • Voor organisaties en teams in verandering
  • Altijd op maat samengesteld
  • Diversiteit aan instrumenten en een praktische aanpak

Wat de cursus verandermanagement voor jouw organisatie kan betekenen?

Wij denken graag vrijblijvend mee over een op maat gemaakte oplossing jouw organisatie

Je stelt doelstellingen met je team of organisatie, maar behaalt ze niet. Je organisatie zit midden in een veranderingstraject, maar een kans op succesvolle transitie is nog niet in beeld. De druk vanuit de maatschappij maakt het noodzakelijk de organisatie te veranderen, maar dit roept weerstand op bij de medewerkers. Hoe ga je daarmee om? Herkenbaar? Dan wordt het tijd voor een cursus verandermanagement bij InnerVida!

Waarom een cursus verandermanagement?

Verandering is noodzakelijk voor ontplooiing en groei. Een dergelijk proces kan soms moeizaam verlopen binnen een organisatie. De nieuwe gewenste situatie is nog niet in beeld. Onzekerheid van wat er gaat gebeuren en hoe het is na de verandering is aan de orde van de dag. Ontkenning, boosheid en weerstand binnen de organisatie nemen daardoor toe.

Een duidelijke strategie en een heldere organisatie is dan van groot belang. Dit draagt eraan bij dat de mensen in de organisatie mee willen veranderen. Tijdens een cursus verandermanagement begeleiden en adviseren de OntplooiingsArchitecten van InnerVida organisaties in verandering. Ze geven je praktische handvatten en interventies om het kapitaal van de organisatie en de mensen mee te laten veranderen.

Hoe ziet een cursus verandermanagement er bij ons uit?

Een cursus verandermanagement bij InnerVida begint te allen tijde met een inventarisatie van de huidige situatie, ook wel de nulmeting genoemd. Vervolgens kijken we naar de wensen en behoeften van de individuele medewerkers en de doelstellingen van de organisatie. Daarna maken we in co-creatie een verandertraject op maat dat naadloos aansluit bij de organisatie en de verandering die gewenst is. Wij hebben dus geen kant-en-klare cursussen klaar liggen.

De eerste stap in verandermanagement is altijd de bewustwording dat verandering echt noodzakelijk is. Om bewustwording en inzicht te creëren, gebruiken we verschillende instrumenten. Eén daarvan is de transitie curve van Kübler-Ross. Dit wetenschappelijke model laat perfect zien hoe iemand zich beweegt door het proces van verandering: van vermijding tot vernieuwing. Van het hier en nu naar de nieuwe toekomst.

Een cursus verandermanagement is alleen succesvol met een bottom-up benadering. Wij geloven dat het noodzakelijk is om commitment te creëren bij alle medewerkers. Tenslotte is dit het kapitaal van de organisatie. Deze aanpak zorgt voor vertrouwen en ruimte om te durven veranderen.

Waarom een cursus verandermanagement bij InnerVida?

Omdat elke organisatie en daarmee elke transitie uniek is, is de cursus verandermanagement bij InnerVida te allen tijde op maat gemaakt. Het is immers geen lineair proces! In co-creatie gaan we samen aan de slag met het maken van een plan van aanpak en het uitzetten van de verandering in een tijdspad. Kijkend naar wat de organisatie en haar mensen precies nodig hebben, maken we van de verandering een succes.

De OntplooiingsArchitecten van InnerVida beschikken over een diversiteit aan expertise, kennis, kunde en ervaring op het gebied van verandermanagement. We zijn een flexibel, bewegen makkelijk mee met de organisatie en zijn ook bereikbaar buiten de kantooruren. Verandering vindt tenslotte niet alleen plaats tussen 9 en 5.

De OntplooiingsArchitecten van InnerVida verstaan de kunst van verandermanagement. Nieuwsgierig geworden? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan!

Deze bedrijven werken al met ons samen

Wij denken graag met je mee!

Laat het ons weten en we nemen contact met je op!

We zijn ook altijd telefonisch bereikbaar.

 010 - 8466404

Scroll to top