Drijfveren

Wat InnerVida verstaat onder ‘drijfveren’ is zowel de intrinsieke stimulans als de externe aansporing. Je hebt als persoon steeds iets nodig om vooruit te willen gaan. Als je een auto hebt, met alles erop en eraan, en hij rijdt geweldig, dan heb je er alleen wat aan als je ergens heen moet. De reden om de motor te starten is een vooruitbestelde beloning of iets wat je zelf belangrijk vindt. Drijfveren prikkelen je om verder te gaan met jouw carrière en/of project.

Weten wat jouw drijfveren zijn?

Wij denken graag vrijblijvend mee over een op maat gemaakt traject voor jou!

Drijfveren binnen bedrijven

Een drijfveer is extreem belangrijk voor een organisatie. Het is de motivering die de werknemers en werkgevers nodig hebben om te innoveren en te verbeteren. De Ontplooiingsarchitecten van Innervida vinden het belangrijk om te weten wat die prikkel, je eigen drijfveer, is. Het zegt iets over de voorkeuren en de waarden van iemand, en bepalen dan ook de bedrijfscultuur. Wat de mensen van een organisatie werkelijk beweegt is uiteindelijk toch hoe de organisatie zich ontplooit en daar gaan wij graag op in.

Voorbeelden van drijfveren zijn: een financiële beloning (dit kan gewoon je loon zijn maar het is sterker bij een bonus of een promotie), macht en invloed (de ladder opklimmen), altruïsme (het is geen externe beloning maar een intrinsieke wil om iets voor een ander te doen), zelfontwikkeling of verbeterde werkomstandigheden.

Drijfveren kan je ontdekken of reeds ontdekt hebben. Meestal weten mensen wel wat hun drijfveren zijn omdat ze er zelf voor kiezen. Bijvoorbeeld familiewaarden of financiële situaties. Toch zijn er ook onbewuste drijfveren die mensen heel erg vooruit duwen. Deze kunnen we bij InnerVida ontdekken door de ACT-analyse waarbij verschillende drijfveren in kaart worden gebracht.

Je drijfveren kennen is niet alleen handig om jezelf te motiveren maar ook voor je team of je werkgever om het beste uit je carrière te halen!

Deze bedrijven werken al met ACT

Wij denken graag met je mee!

Laat het ons weten en we nemen contact met je op!

We zijn ook altijd telefonisch bereikbaar.

 010 - 8466404

Scroll to top