Gelukkige mensen met HBM

  • Vernieuwende managementfilosofie
  • Maakt het onzichtbare zichtbaar
  • Voor gelukkige mensen in succesvolle organisaties
  • Eenvoudig te implementeren in elke organisatie
  • Stress en verzuim verminderen, effectiviteit neemt toe

Wat HBM voor jouw organisatie kan betekenen?

Wij denken graag vrijblijvend mee over een op maat gemaakte oplossing jouw organisatie!

Wordt er veel druk en stress ervaren in jouw team of organisatie? Zijn er veel regels en verlopen processen niet meer efficiënt? Zijn medewerkers minder productief en is er regelmatig ziekteverzuim? Dan is het goed dat je je verdiept in Human Being Management! Een nieuwe, nog jonge filosofie die voor ons zeer succesvol is gebleken.

Waarom is teamontwikkeling belangrijk?

Human Being Management (HBM) is een vernieuwende managementfilosofie die mensen in organisaties stimuleert om via zelfreflectie hun bewustzijn en beslisruimte te vergroten en daar verantwoordelijkheid voor te nemen. Hierdoor worden mensen gelukkiger en organisaties succesvoller.

Anders dan met HRM, kijk je met HBM naar de gehele mens. Zowel naar het zichtbare gedrag als de onzichtbare, en vaak onbewuste, drijfveren. Daarmee wordt het gedrag van mensen in teams en organisaties verheldert. Rollen, taken en verantwoordelijkheden worden weer duidelijk. Regels worden tot een minimum beperkt waardoor elke medewerker de vrijheid krijgt een eigen rol op te pakken en hier verantwoordelijkheid voor te nemen.

Hoe ziet teamontwikkeling er uit bij InnerVida?

Elke organisatie is opgebouwd uit de hoekstenen Structuur en Cultuur. HBM voegt hieraan een derde toe: de Natuur. Deze staat voor de onzichtbare kanten van mensen en organisaties, zoals verborgen talenten, competenties en drijfveren. Aandacht voor de Natuur in een organisatie verandert een bevel in commitment, worden oplossingen criteria en groeit autoritaire macht uit tot strategische kracht. Dit zorgt uiteindelijk voor gelukkige mensen in succesvolle organisaties.

In deze tijd ligt de focus binnen organisaties met name op mensen die veel verschillende en unieke taken in een korte tijd kunnen volbrengen, omdat dit rendement oplevert. Dit maakt je rol als manager complexer, je kunt steeds minder gebruik maken van je eigen, unieke kennis in je sturende rol. Dus... je hebt een nieuwe manier nodig om sturend én bindend te zijn voor je medewerkers.

HBM toont aan dat dit alleen kan als iedereen binnen het team of de organisatie zijn/haar eigen unieke toegevoegde waarde kan leveren. Elk mens moet de mogelijkheid krijgen om verantwoordelijkheid te nemen voor het inzetten van al zijn/haar talenten. Dit vraagt van jou als manager om oprechte interesse te hebben in jezelf (wie ben ik werkelijk?) en in “jouw” mensen (wie zijn zij werkelijk?).

Eduard Baas, grondlegger van HBM support, Founder van ACT en auteur van diverse managementboeken zegt hier het volgende over:

‘’Door jezelf en elkaar beter te leren kennen, ontstaan allerlei nieuwe mogelijkheden of, anders geformuleerd, gedragsalternatieven. Daarnaast verbindt HBM ook de begrippen geluk, efficiency en effectiviteit als opmaat voor succes. Succes in organisaties gaat daarmee hand in hand met geluk van medewerkers. De ultieme win-win situatie. Veel ingewikkelder is het niet.’’

HBM en InnerVida

HBM past als een warmte winterjas bij InnerVida. Het is namelijk gebaseerd op persoonlijke ontwikkeling, onze passie en expertise. En... het is ook nog eens eenvoudig te implementeren!

InnerVida inspireert organisaties in het zien van de hele mens. Oók zijn of haar onbewuste. Wij veranderen ‘Human Resource Management’ in ‘Human Being Management’ met behulp van de unieke Analytical Competence Tool (ACT®).

Met dank aan Eduard Baas www. Hbmsupport.nl voor het geven van een naam aan een filosofie, a way of life die wij al jaren uitdragen in ons werk en leven als OntplooiingsArchitecten.

Deze bedrijven werken al volgens HBM

Wij denken graag met je mee!

Laat het ons weten en we nemen contact met je op!

We zijn ook altijd telefonisch bereikbaar.

 010 - 8466404

Scroll to top