Ontwikkelassessment

  • Ontdek wat echt bij je past
  • Verkrijg diepgaand inzicht in je (potentiële) drijfveren, talenten en competenties
  • Geschikt voor individuen, teams en organisaties
  • Onder begeleiding van deskundige trainers en coaches

Wat we voor jou of je team kunnen betekenen?

Wij denken graag vrijblijvend mee over een op maat gemaakte oplossing!

Stilstand is achteruitgang. En daar ben jij je bewust van. Jij wilt jezelf en je team of organisatie blijven ontwikkelen. Het beste eruit halen en competenties, drijfveren en talenten volledig tot hun recht laten komen. Dan is een ontwikkelassessment bij InnerVida OntplooiingsArchitecten echt iets voor jou! Je verkrijgt namelijk meer inzicht en bewustwording in je eigen drijfveren, talenten en competenties en die van je team of organisatie. Maar ook in je doelstellingen en waar je effectiever in wilt worden.

Hoe ziet een ontwikkelassessment eruit bij InnerVida?

Voordat het ontwikkelassessment wordt afgenomen, vindt er een nulmeting plaats. We analyseren de huidige situatie en brengen de gewenste situatie in kaart. Wat wil je van jezelf en je medewerkers weten, wat wil je bereiken of ontwikkelen? De doelstellingen van je team of organisatie worden, samen met individuele wensen, in co-creatie met één van onze OntplooiingsArchitecten vastgesteld.

Vervolgens nemen we het ontwikkelassessment af. Hiervoor gebruiken we de ACT®-analyse. In slechts 12 minuten geeft ACT® een uniek en duidelijk beeld van je persoonlijke (potentiele) talenten, drijfveren en competenties. De ACT®-analyse is gebaseerd op Human Being Management: we kijken naar de persoon in zijn/haar totaliteit. De analyse bevat zowel tekst als beeld. Het meet daardoor niet alleen je bewuste gedrag maar ook je onbewuste omdat we op beelden intuïtiever reageren. Na het invullen van de analyse vindt er een ACT® ontplooiingsgesprek plaats waarin de uitkomst van de analyse uitgebreid wordt uitgelegd. De bevindingen worden ook samengevat in een heldere en overzichtelijke rapportage die je na afloop meeneemt naar huis.

Wat leer je van het ontwikkelassessment?

Het ontwikkelassessment van ACT® geeft je een diepgaand inzicht in je persoonlijke talenten, drijfveren, competenties en het potentieel hierin. Oftewel: je natuurlijke kracht (wat je van nature in je hebt en waar je optimaal in presteert), natuurlijk potentieel (competenties die nog niet/onvoldoende zijn ontwikkeld maar wel bij je passen) en je prestatiekracht (aangeleerde competenties die vervormen onder druk). Hierdoor wordt gelijk duidelijk wat je jezelf hebt aangeleerd en wat echt bij je past.

Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in de mate van flexibel en ondernemend te werk gaan, werken in teamverband in combinatie met zelfstandig werken en omgang met stressvolle situaties.

De ACT®-analyse laat een mooie combinatie zien van het bewust ingezette gedrag en je onbewuste, soms zelfs onbenutte, kracht. Het ontwikkelassessment laat dus zien wie je werkelijk bent en hoe je je natuurlijke kracht en potentieel optimaal kunt inzetten in je werk. Dit leidt tot meer plezier en energie, gelukkigere mensen en dus succesvollere organisaties!

Waarom een ontwikkelassessment bij InnerVida?

Een ontwikkelassessment is een belangrijk onderdeel van een ontwikkeltraject, geschikt voor individuen met een ontplooiingsvraagstuk, maar ook voor teams en organisaties met een duidelijke doelstelling of ontwikkelvraagstuk. Een ontwikkeltraject is bij ons altijd uniek doordat het op maat wordt gemaakt; we kijken eerst naar wat er precies nodig is en sluiten onze trajecten naadloos aan bij je wensen en doelstellingen.

De OntplooiingsArchitecten van InnerVida zijn ervaren professionals die hun vak verstaan en hun expertise op een authentieke manier inzetten. In co-creatie en met oprechte aandacht en betrokkenheid, creëren we bewustwording in je team of organisatie waardoor de gewenste ontwikkeling een succes wordt.

Deze bedrijven werken al met ACT

Wij denken graag met je mee!

Laat het ons weten en we nemen contact met je op!

We zijn ook altijd telefonisch bereikbaar.

 010 - 8466404

Scroll to top