Samenwerken op basis van talenten, ook als je het niet verwacht!

Meestal is het wikken en wegen om te besluiten wat we gaan doen tijdens de zomerperiode, maar nu waren we het er snel over eens: zeilen. Dus gingen we op zoek naar een boot die we voor ruim een week konden huren met voldoende comfort. Ik kende wel een adresje in Friesland. Even Googlen en gevonden; deze boot was prima. Heerlijk! Niks anders dan water, wind en zeilen…

5 kwartier in een uur

Bij aankomst in de haven ontmoeten we de eigenaar van het verhuurbedrijf en hij neemt de tijd voor ons. Hij praat honderduit, stelt veel vragen… je zou zomaar uren met hem kunnen praten zonder dat je je verveelt. Maar ja, die boot en de Friese meren lonken. Ik geef aan dat ik vast spullen aan boord ga brengen. En dan valt het kwartje bij de eigenaar. ‘Ja, prima, je hebt gelijk, ik klets toch maar 5 kwartier in een uur. Mijn collega komt zo alle techniek op de boot uitleggen, dan kunnen jullie straks gelijk vertrekken.’ De tassen snel aan boord gebracht en ja, daar kwam zijn collega. Deze legde in een kort kwartiertje alles uit wat ik moest weten en waar alles was. Heel ‘to-the-point’ en zonder poespas. Ik kreeg bijna het gevoel: weet ik nu echt alles?

Gebruik maken van elkaars talenten

We ruimen onze spullen in alle kasten en melden ons daarna bij de eigenaar dat we vertrekken. Hij vraagt of we alles weten. Dat bevestigen we. ‘Ja’, zegt hij, ‘de uitleg van alle technische aspecten laat ik aan mijn collega over. Als ik dat zelf ga doen, dan duurt het nog uren. Ik haal de contacten aan met de klanten, daar ben ik goed in, en hij kan de uitleg heel efficiënt doen’. Ik schiet in de lach; wat een mooie wijze van samenwerken! Juist omdat ze gebruik maken van elkaars talenten. Het kan zo eenvoudig zijn en met respect voor elkaars talenten.

Als je open staat voor wat iedereen kan inbrengen en dat benut, dan wordt samenwerken op basis van talenten succesvol!

Scroll to top