Teamontwikkeling

  • Creëer optimale samenwerking binnen je team
  • Vertrouwen, commitment en verantwoordelijkheid staan centraal
  • Energieke en dynamische werksfeer
  • Van top-down naar bottom-up
  • Teamontwikkeling in co-creatie en altijd op maat

Wat we voor jouw team kunnen betekenen?

Wij denken graag vrijblijvend mee over een op maat gemaakte oplossing passend bij jouw team!

Teams functioneren pas echt goed als er een gezamenlijk doel is, iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en talenten optimaal worden benut. Wil jij ook het beste uit je team halen? Dan is teamontwikkeling bij InnerVida OntplooiingsArchitecten echt iets voor jouw team! Wij adviseren en begeleiden mensen, teams en organisaties in ontwikkeling. Teamontwikkeling bij InnerVida betekent optimalisatie van samenwerking en teamprestaties, inzicht in elkaars potentie en een prettige en energieke werksfeer.

Waarom is teamontwikkeling belangrijk?

‘’Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success.’’ zei Henry Ford ooit.
Een groep individuen vormt niet per definitie een team. Oftewel: welk uniek criterium onderscheidt een team van een groep mensen? Hierbij is het noodzakelijk om zowel vanuit het individu als vanuit het team als geheel te kijken. Volgens Lencioni is een team pas succesvol als alle lagen van de piramide goed worden ingezet: vertrouwen, openheid, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaatgerichtheid.

Bij teamontwikkeling wordt gekeken naar waar in de piramide nog werk te verrichten is, om de samenwerking en teamprestaties te optimaliseren. Teamontwikkeling is ook inzicht krijgen in elkaars potenties. Wanneer je de talenten en competenties van je collega’s kent, wordt taakverdeling en samenwerking een stuk makkelijker: je weet precies wat je aan elkaar hebt! Processen lopen sneller, efficiënter en hebben een zichtbaar beter resultaat.

Hoe ziet teamontwikkeling er uit bij InnerVida?

Teamontwikkeling bij InnerVida begint met het vaststellen van de doelstellingen, onder begeleiding van één van onze OntplooiingsArchitecten. Persoonlijke doelen worden gedeeld en gemeenschappelijke doelen bepaald. Zo weet je waar je als team naartoe wilt. Vervolgens brengen we dit samen in een concreet traject, een teamtraining. Het doel van een traject in teamontwikkeling verschilt per persoon of team. Daarom maken wij ontwikkeltrajecten op maat; aansluiten bij datgeen wat je team precies nodig heeft, staat bij ons centraal!

We werken zowel individueel – met een kleine meting in teamvolwassenheid – als in groepen, om bewustwording te creëren waar er nog werk te verrichten is. Wat hebben jullie als team nodig om het resultaat op de lange termijn, kijkend naar de ontwikkelingen in de organisatie en maatschappij, te kunnen behalen? Tijdens de ontplooiings- en coachingsgesprekken en de inzet van bijvoorbeeld een analyse of assessment, creëren we inzichten en bewustwording.

Persoonlijk leiderschap en het nemen van verantwoordelijkheid voor dat deel waar je verantwoordelijk voor bent binnen het team is een belangrijke rode draad bij teamontwikkeling. Je wordt op een prettige, positieve wijze geprikkeld om jezelf te uiten rondom bewustwording van het teamproces, persoonlijke vraagstellingen en we werken in co-creatie aan de vooraf bepaalde teamdoelstellingen.

Waarom teamontwikkeling bij InnerVida?

Om van teamontwikkeling een succes te maken, werken we bij InnerVida altijd in co-creatie met jou en je team. Daarnaast worden onze trajecten speciaal op maat gemaakt, waarbij de gewenste ontwikkeling de kern is. Dus geen vooraf bepaalde trajecten, we kijken eerst naar wat er precies nodig is en gaan dan op maat ontwerpen. Zo sluiten wij elk ontwikkeltraject naadloos aan bij de ontwikkeling van je team en van jou zelf.

De OntplooiingsArchitecten van InnerVida zijn deskundige coaches en trainers die elk hun expertise op een authentieke manier inzetten. Oplossingsgericht advies en oprechte aandacht en betrokkenheid mag je van elke InnerVida OntplooiingsArchitect verwachten.

Deze bedrijven werken al met ons samen

Wij denken graag met je mee!

Laat het ons weten en we nemen contact met je op!

We zijn ook altijd telefonisch bereikbaar.

 010 - 8466404

Scroll to top