There is no way to happiness… happiness is the way.

There is no way to happiness… happiness is the way.

De mentale uitdaging

Een foto zegt meer dan duizend woorden… ik weet dan ook niet hoe ik woorden moet vinden voor de reis die ik recentelijk heb gemaakt naar Spanje. Een reis is eigenlijk niet het goede woord. Het was meer een tocht; een mentale, fysieke tocht. Mijn tocht naar Santiago de Compostella behoort inmiddels tot de top 10 hoogtepunten in mijn leven. Vorig jaar besloot ik om deze wens, die al lange tijd op mijn bucketlist stond, op mijn doelstellingenlijst te plaatsen. Doelstellingen behalen zijn in mijn werk en vak heel belangrijk, maar speelt ook in mijn privéleven een enthousiaste rol.

Dus met de komst van een “echte” rugzak, bergschoenen, afritsbroek (so not me) en allerhande noodzakelijke spullen zette ik koers naar de planning van de eerste 100 km naar Santiago. Het plan is om in drie jaar tijd 300 km te lopen. Zo blijft de balans in huize Van Rijswijk ook gewaarborgd.

En zo geschiedde… 23 september vertrok ik samen met mijn echtgenoot naar Leon om daar te starten aan een tocht waarvan we de impact nog niet konden inschatten. Want een impact heeft het gehad! Van het low weight reizen naar high quality mentaal een tocht afleggen. Het is heel bijzonder om het doel van Santiago voor ogen te houden en elk moment van de dag letterlijk in het hier en nu te stappen. Dat is ook noodzakelijk, anders raak je figuurlijk uit balans en daar weet ik inmiddels alles van!

De spreuk van Buddha: ‘‘There is no way to happiness… happiness is the way’’ paste als een goede wandelschoen en heb ik meerdere keren gedeeld in verschillende talen. En soms zelfs met handen en voeten omdat in sommige ontmoetingen geen enkele gemeenschappelijke taal werd gesproken. Mijn talenten aansluiten op lichaamstaal en non-verbale communicatie kwamen hierbij dan ook heel goed van pas. Hoe leuk is dat dan weer?

Bijzondere ontmoetingen, humorvolle gesprekken en contacten met grote intensiteit reizen in herinnering mee.
Een gigantische opgedane ervaring die, omdat de doelstelling was dit jaar maar 100 km te lopen, gevoelsmatig abrupt eindigde in Ponferrada. Pijn deed het want ik had zo graag willen doorlopen in de meditatieve flow van de Camino. Reflectie en flexibiliteit zijn praktische interventies en hielpen mij in ieder geval om alle opgedane ervaringen om te zetten naar nieuwe inzichten maar ook nieuwe werkwijzen en ideeën in mijn bedrijf.
Santiago in één keer helemaal uitlopen… dat is één van de doelstellingen in 2017! Het pad er naartoe… net zo belangrijk!

‘‘There is no way to happiness… happiness is the way’’, zei Buddha. Dus door elke stap met oprechte aandacht en bewustwording te zetten, de verbinding te leggen tussen mentaal en fysiek, ben je in de mogelijkheid elk moment van de dag steeds dichter bij je uiteindelijke doel te komen en deze ook echt te gaan realiseren.
Een groot of klein doel, dat maakt niet uit. Van een reis naar Santiago tot aan een wekelijks stuk time management. Het gaat erom dat het jou helpt in je werk- en privéleven.

Loop jij je eigen weg, bepaal je je eigen doel en wat staat er eigenlijk op jouw bucketlist? En… wat heb jij nodig om happiness de weg te maken?

Laat het me weten via Facebook of Twitter. Ik ben benieuwd!

 


The Circle Way: Versnellen door te vertragen

In Kasteel Woerden op 8 t/m 10 september j.l. hebben de eerste deelnemers kennis gemaakt met InnerVida’s gloednieuwe ontplooiingsconcept: The Circle Way!
Founding Mothers Christina Baldwin en Ann Linnea uit Amerika gebruikten deze oeroude methode van de cirkel als basis voor vergaderen in dialoogvorm. Onder deskundige begeleiding van Tatiana van Rijswijk, Ursula Appoit en Willemijn Lamberts hebben de deelnemers het effect van de cirkel ervaren en geleerd hoe ze dit kunnen gebruiken om hun professionele en persoonlijke leven te verrijken.

‘‘Het samenzijn in de cirkel heeft me enorm veel geleerd over mijzelf: wie ik ben, wat ik kan geven en dat ik de kracht van het vertragen enorm kan benutten om dienstbaar te zijn.’’ 

De kracht van The Circle Way samen met de structuur, principes en pijlers maakt dat beslissingen nemen, vergaderen en brainstormen effectiever wordt. Kennis, kunde en ervaring van elke deelnemer in de cirkel komt aan bod: ieder persoon wordt gehoord.  Door gebruik te maken van deze gelijkwaardigheid in de cirkel versnelt het gesprek door juist te vertragen. Beslissingen kunnen daadkrachtiger en makkelijker worden genomen en problemen worden sneller opgelost.

‘‘De kracht van verbinding en samenwerking. Echt stil worden en luisteren naar anderen waardoor ik ook echt stil word en luister naar mezelf en daar inzichten uit haal.’’

‘’Wanneer gaan we dit weer doen?‘’

Het was een enorm succes! De methode van The Circle Way heeft de deelnemers veel gebracht, waaronder nieuwe inzichten, ruimte en rust en de efficiëntie van een nieuwe methode van in gesprek zijn met anderen. Bovendien gaan zij The Circle Way inzetten in teams, groepen en organisaties. Wij zijn erg blij met deze positieve reacties.

Rijkdom is het sparen van herinneringen, wij zijn een stuk rijker! 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook de kracht van The Circle Way ervaren? Dat kan! De volgende opleiding staat gepland voor voorjaar 2017. Binnenkort meer informatie hierover.

 


De kracht van lokale samenwerking

InnerVida OntplooiingsArchitecten en Kerstpakkettenwinkel.nl hebben de krachten gebundeld!
Hoe leuk is dat? Lokale ondernemers werken samen! Ruud van Vianen, directeur/eigenaar van Kerstpakkettenwinkel.nl en Tatiana van Rijswijk, beiden ondernemers in Lansingerland, zijn ervan overtuigd dat een kerstpakket een uniek cadeau is dat je één keer per jaar met oprechte aandacht en interesse geeft aan je medewerkers. En het Ontplooiingsspel is natuurlijk hét cadeau voor in het kerstpakket 2016! Kerstpakkettenwinkel.nl beschikt over een breed en vernieuwend assortiment aan lekkernijen, mooie producten, heerlijke wijnen en…het Ontplooiingsspel! Kortom, voor een uniek pakket met een persoonlijke, ontplooiende touch kun je terecht bij Kerstpakkettenwinkel.nl.

Graag brengen wij Kerstpakkettenwinkel.nl bij je onder de aandacht!

Kerstpakkettenwinkel.nl staat onder leiding van ondernemersfamilie Van Vianen. Klein begonnen als wijnhandel Van Vianen in Berkel en Rodenrijs (waar zoon Glenn inmiddels de scepter zwaait), zijn zij inmiddels gegroeid tot middelgroot familiebedrijf waarbij wijnen nog steeds een grote rol spelen. Naast deze wijnhandel hebben zij namelijk al 30 jaar ervaring in het verzorgen van relatie- en kerstpakketten. Chantal van Vianen heeft het roer overgenomen en inmiddels zijn zij een serieuze speler op deze markt. Daarnaast zijn zij in 2006 gestart met een horecagroothandel genaamd ’t Wijnblad (uw Wijnpartner), inmiddels één van de snelst groeiende horecaleveranciers van de Randstad en Zeeland. ’t Wijnblad is het paradepaardje van Ruud van Vianen, de nestor van dit familiebedrijf.

Kerstpakkettenwinkel showroom 
Industrieweg 112
Berkel en Rodenrijs
tel: 010-5148577
mail: info@kerstpakkettenwinkel.nl
www.kerstpakkettenwinkel.nl

Wijnhandel Van Vianen
Westerplein 12
Berkel en Rodenrijs
tel: 010-5114520

 


Deel je ervaring in onze OntplooiingsCommunity

Ben jij al in het bezit van het Ontplooiingsspel? Ben je nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden die dit spel te bieden heeft? Word dan lid van onze OntplooiingsCommunity op Facebook! Je kunt hier vragen stellen en ideeën uitwisselen en opdoen van nieuwe methoden van het spel. De kracht van het Sociaal Kapitaal zorgt dat ontplooiing met het spel centraal staat.
Nog geen lid? Klik dan hier!

Bezoek onze vernieuwde website! 

Hebben jullie het al gezien? Onze website is volledig vernieuwd door onze eigen ICT-er Jurriaan Van Rijswijk! Nieuwe teksten, makkelijker doorklikken en duidelijkere visualisaties… kortom: efficiënter en doelgerichter vinden wat je zoekt. Neem snel een kijkje als je dat nog niet gedaan hebt. Wij zijn er in ieder geval trots op!

 

 


Co-creatie ten top!

In co-creatie aan de slag om subsidie te krijgen voor duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Graag informeren wij je over een unieke regeling die in samenwerkende co-creatie veel (financieel) voordeel oplevert bij de inzet van een op maat gemaakt ontplooiingstraject.
Wij zijn inmiddels fan van deze regeling en werken nauw samen met een gespecialiseerd bedrijf dat ons begeleid in de subsidieaanvraag. Nieuwsgierig geworden? Lees verder en laat ons weten of je openstaat voor een ontwikkelingstraject in co-creatie.

De regeling ESF Duurzame Inzetbaarheid richt zich op de bevordering van duurzame inzetbaarheid van werknemers. Duurzaam inzetbaar zijn werknemers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen zijn. Er kan subsidie worden verkregen voor de inhuur van een externe adviseur voor een project gericht op de verbetering van de inzetbaarheid van medewerkers.

Thema’s
Een project moet betrekking hebben op één van de volgende thema’s:

a) Het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl en het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer.

b) Het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van de niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden.

c) Het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap.

d) Het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van flexibel arbeidstijdenmanagement.

Aanvragen
Indienen van aanvragen kan vanaf 14 november 2016, ze worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen: wie het eerst komt, wie het eerst maalt! De subsidie bedraagt 50% van de kosten, en is per aanvraag maximaal € 10.000 en minimaal     € 6.000 (als de kosten lager zijn dan
€ 12.000, wordt geen subsidie verstrekt).

 

Scroll to top