Verandermanagement

  • Voor teams en organisaties in transitie
  • Succesvol verandermanagement op maat
  • Bottom-up benadering
  • In co-creatie en met oog voor de team- en organisatiedoelstellingen

Wat verandermanagement voor jouw team of organisatie kan betekenen?

Wij denken graag vrijblijvend mee over een op maat gemaakt traject voor jouw team of organisatie!

Stel je steeds doelstellingen, maar behaal je ze niet? Is jouw team of organisatie in transitie, maar is het tot nu toe (nog) niet succesvol verlopen? Verplicht de omgeving om te veranderen maar roept dit vooral weerstand op bij jezelf, je team of organisatie (‘’Maar dat doen we toch altijd zo!?) Dan is het tijd voor een training verandermanagement: met de InnerVida aanpak!

Wat is verandermanagement?

Wie wil groeien, moet meebewegen met de omgeving. En dat betekent veranderen: afscheid nemen van de oude, bekende structuur of werkwijze en transformeren naar een nieuwe, nog onbekende situatie in je team of organisatie. Het begeleiden hiervan, van wat er was naar wat er nodig is in de toekomst, dat is verandermanagement.

En verandering is niet altijd even makkelijk. Het gaat vaak gepaard met ontkenning en weerstand, vast willen houden aan de oude, bekende situatie en het nieuwe niet durven te omarmen. Het is daarom noodzakelijk dat er een strategie wordt ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de mensen in de organisatie en in het team mee veranderen. De OntplooiingsArchitecten van InnerVida zijn experts in het begeleiden en adviseren van teams en organisaties in verandering.

Verandermanagement bij InnerVida

De eerste stap in verandermanagement is altijd de bewustwording dat verandering echt noodzakelijk is. Om bewustwording en inzicht te creëren, gebruiken we verschillende instrumenten in een cursus verandermanagement. Eén daarvan is de transitie curve van Kübler-Ross. Dit wetenschappelijke model laat perfect zien hoe iemand zich beweegt door het proces van verandering: van vermijding tot vernieuwing. Van het hier en nu naar…de nieuwe toekomst.

Succesvol verandermanagement begint bij jezelf. Vanuit een bottom-up benadering creëren we commitment bij het team en de individuele medewerkers; wat levert hen die verandering nu eigenlijk op? Vertrouwen creëren, kennis, kunde en ervaring van de medewerkers en teamleden gebruiken voor de in te zetten koers zijn van cruciaal belang voor een succesvol veranderingsproces. Persoonlijk leiderschap wordt circulair leiderschap en de eigen verantwoordelijkheid wordt gedeelde verantwoordelijkheid.

De OntplooiingsArchitecten geven praktische handvatten en interventies om het kapitaal van de organisatie en de mens mee te laten veranderen.

Waarom verandermanagement bij InnerVida?

Omdat elke organisatie, elk team en elk mens uniek is, is de begeleiding door een OntplooiingsArchitect van InnerVida ook uniek. Een verandertraject is bij ons te allen tijde op maat gemaakt met als focus een plan van aanpak in co-creatie. Samen aan de slag met de strategie van de verandering en het tijdspad. Verandermanagement is immers geen lineair proces, het is een dynamisch proces! Kijken naar wat de organisatie nodig heeft en aansluiten bij wat de mens in de organisatie nodig heeft maakt van de verandering een transitie, en van de transitie een succes!

De OntplooiingsArchitecten van InnerVida beschikken over een diversiteit aan expertise, kennis, kunde en ervaring op het gebied van verandermanagement. We zijn flexibel en bewegen mee met wat de organisatie en de medewerkers nodig hebben. Wij hebben geen 9 tot 5 mentaliteit: verandering laat zich tenslotte ook niet leiden door kantoortijden.

Nieuwsgierig geworden naar onze persoonlijke en doelgerichte aanpak? Neem dan contact met ons op voor een eerste kennismaking!

Deze bedrijven werken al met ons samen

Wij denken graag met je mee!

Laat het ons weten en we nemen contact met je op!

We zijn ook altijd telefonisch bereikbaar.

 010 - 8466404

Scroll to top